Home / Mevzuat ve Resmi Gazete / Aynı okulda görev yapan öğretmenden kadın meslektaşına saldırı iddiası – Memur Postası

Aynı okulda görev yapan öğretmenden kadın meslektaşına saldırı iddiası – Memur Postası



Eskişehir’in Beylikova ilçesinde bulunan Müberra Mehmet Güleç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan bir öğretmenin, aynı okulda çalışan kadın meslektaşına sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu iddia edildi. Olay eğitim camiasında büyük tepki çekti.

Eğitim-Bir-Sen’den sert açıklama

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar, saldırıya uğradığı belirtilen öğretmen Merve Yerlikaya ile birlikte kamuoyuna açıklama yaptı. Akar, sendika olarak eğitim çalışanlarına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını vurguladı.

Akar, “Eğitim-Bir-Sen olarak şiddetin kaynağı kim olursa olsun, şiddetin her türlüsüne karşıyız. Eğitim çalışanlarımızın ve üyelerimizin her koşulda yanındayız” ifadelerini kullandı.

“Bu çirkin davranış cezasız kalmamalı”

Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen öğretmene tepki gösteren Akar, sorumluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini belirterek, “Bu çirkin davranışın sorumlusu yaptığının cezasını çekmelidir” dedi.

Olayın ardından ilçe düzeyindeki mülki ve idari yetkililerle görüşmeler yapıldığını aktaran Akar, sendikanın hukuki süreci yakından takip ettiğini söyledi.

Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Yapılan girişimler sonucunda, iddialarla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığı bilgisi paylaşıldı. Sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Akar, sendika olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

“Hukuki sürecin sonuna kadar yanındayız”

Akar, saldırıya uğradığı iddia edilen öğretmene geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Bu çirkin saldırıya maruz kalan üyemizin yanındayız. Eğitim-Bir-Sen olarak hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.




Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir